Back to Top
 

labradoodle silhouet Het ras

 

Karakter van de Labradoodle

 

De labradoodle is een zeer vrolijke speelse hond, die ook goed bij kinderen geplaatst hunnen worden. De labradoodle Is zeer leergierig is ook gek op auto rijden, ook houden ze van zwemmen en lekker dollen in de bossen of strand. Ook is het leuk om met de pup naar een puppy cursus te gaan, daarna zal je ook nog een gehoorzaamheid cursus kunnen volgen.

De Labradoodle is het resultaat van de zoektocht naar een allergie vriendelijke hond geschikt om als geleide hond te gebruiken, hij is allergievriendelijk en veroorzaakt geen astmatische aandoeningen en is ook zeer geschikt als gezinshond, hij is dol op kinderen.

 

Geschiedenis

 

Wally Conron, fokker voor een Australisch blindengeleidehond instituut was de eerste fokker die in 1989 experimenteerde met de kruising Labrador (will to please) en een standaard Poedel (vachttype en intelligentie) Wally Conron noemde deze kruising Labradoodle. Na enkele nestjes hield hij het voor gezien omdat deze kruisingen toch vaak onhandelbaar bleken.

Beverley Manners en haar dochter gingen verder met het verder kruisen en zou de labradoodle ontwikkeld hebben tot wat nu bekend staat onder de naam: "Labradoodle".

Een labradoodle is een gracieus evenwichtig gebouwde hond met een vrolijk en vriendelijk voorkomen en een intelligente en intuïtieve oogopslag.
De hond is door een aantal bijzondere omstandigheden ontstaan en voor een nuttig doel ontwikkeld, heeft een niet ruiende (niet verharende) vacht en is naast huishond uitermate geschikt als hulp- en therapiehond.